Jaké bylo finále Moravskoslezského Gekona v Ostravě?

_DSC7510 (1)Poslední kolo Moravskoslezského Gekona proběhlo v Ostravě Vítkovicích na Tendon Bloku. Závodníci, jichž nebylo málo, si změřily síly jak na venkovní lezecké věži, kde lezli jednu cestu, tak i na boulderovce, kde na ně byly nachystány hned tři bouldery pro každou kategorii.

Začínalo se za krásného slunečného počasí venku a postupně jsme se přesouvali dovnitř a na hustotě atmosféry to bylo znát. Účastníci se navzájem podporovali, hledali nejlepší řešení připravených lezeckých problémů a přelézali. Jeden po druhém nastupovali do cest s odhodláním vylézt co nejvýš. A taky se jim to dařilo. Bylo k vidění spousty krásných pokusů a přelezů.

Po vyhlášení výsledků z Ostravského kola, spadnutí pár kapek deště a vyfocení úsměvů závodníků nervozita ještě stále neklesala. Na řadu přišlo vyhlášení celkové. Ze všech tří závodů, kde účastníci získávali body podle umístění a které se posléze sčítaly, se vyhlašoval lezec v každé kategorii, který si vedl nejlépe.

Jak celé finále viděla Saša Gendová, coby hlavní organizátorka tohoto kola?

„Poslední kolo 0. ročníku MG proběhlo na venkovní lezecké věži u lezeckého centra Tendon Blok. Původně se mělo jednat o závod v lezení na obtížnost – tedy s lanem, ale nejistá předpověď počasí nás přinutila lezení s lanem zkombinovat s boulderingem. Připravili jsme proto pro každou kategorii 1 cestu na lezecké věži a 3 bouldry na boulderingové stěně. Dětí se přihlásilo kolem 50, ale nakonec jich přišlo ještě víc, což nás moc potěšilo. Na venkovních cestách se děti začaly pěkně rozřazovat – kromě kluků v kategorii 11-14 let – tam oba Rosťové (Holík i Mikuš) bojovali na několika dalších cestách i bouldrech a stále končili stejně – a na bouldrech se pak rozhodlo o konečném pořadí. Bouldry byly pro některé děti těžké, ale pro jiné zase lehké – není jednoduché zavděčit se všem, když je výkonnost dětí tak rozdílná – tak se omlouváme.

Báli jsme se , že závod bude díky velkému počtu dětí zdlouhavý, ale s pomocí instruktorek a rodičů, kterým moc děkujeme, se všechno zvládlo a „odlezeno“ bylo už po poledni. Výsledky finálového kola i celého 3.kolového závodu jsme vyhlašovali ve 13:30, tak měly děti i rodiče volné ještě celé krásné slunečné odpoledne – předpověď počasí naštěstí nevyšla :)))“

Věříme, že tento seriál závodů byl motivací pro všechny mladé lezce, bez ohledu na výkonnost či umístění, a že příští rok se opět sejdeme v přátelském duchu a dobré náladě tak, jako letos.

Děkujeme závodníkům i pořadatelům za krásné závody. Začíná léto, vyrazme do skal. Hore zdar.

Za organizační tým Magdaléna Jančíková

[flagallery gid=34]

Výsledky z Moravskoslezského Gekona naleznete ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *