MS Gekon 2016 – Jsme za půlkou! Jak dopadla Orlová?

_DSC0009Máme za sebou polovinu dubna a s ním jsme se přehoupli i do druhé poloviny závodů. Jak dopadlo třetí kolo letošního seriálu a jak zhodnotila premiérové kolo v Orlové jeho organizátorka? Vše se dočtete v článku níže.

Letos poprvé doplnil čtyřlístek pořadatelů Korcle – Ostrava, SVČ Rýmařov, HO Atlas Opava a HO TJ Sokol Staré Město/HO 447 Frýdek- Místek i Horolezecký klub Gymnázia Orlová. Do závodu se přihlásilo celkem 51 lezců z těchto ale i dalších oddílů např. H.O. Beskyd Karviná z.s. a HO Třinec.

Jak orlovské kolo shodnotila hlavní organizátorka Šárka Návratová?

„Každý závod je něčím specifický a tak jsme nabídli možnost mladým lezcům vyzkoušet si lezení na rychlost i obtížnost. Bylo zajímavé pozorovat lezce, jak rozvážně přistupují k rychlosti a jak jim záleželo, aby dolezli, nevypadli z cesty a zastavili časomíru v co nejlepším čase. Cesty byly postaveny tak, aby si všichni mohli vyzkoušet své schopnosti a dovednosti, které již získali při minulých závodech. Po odlezení soutěžních cest, v mezičase než se připravily ceny a diplomy, zkoušeli závodníci další postavené cesty, které nebyly využity během závodu. Nejobsazenější bylo lezení na rychlost, které někteří lezci vyzkoušeli až 8 x.

Ceny a diplomy byly rozdány a všichni se shodli, že už se těší na další závod. Ten se bude konat 28.5.2016 v Rýmařově. Velké poděkování patří MÚ Orlová za podporu našeho sportu a všem, kteří nám pomáhali s organizací. Stavěčům závodních cest, Kubovi a Dankovi, jističům, rozhodčím, Markétě Janošové za předlezení cest a fotografům. Organizátorům v Rýmařově i Ostravě přeji , aby zažili úžasnou atmosféru, kterou závodníci vytvořili u nás a závodníkům v dalších závodech hodně lezeckých úspěchů.“ Šárka Návratová, Horolezecký klub Gymnázia Orlová

Určitě jste zvědaví i na výsledkovou listinu. Tu si můžete prohlédnout ZDE.

Než se všichni rozutečeme do jarním sluncem vyhřátých skal, chtěl bych poděkovat všem, kteří se zúčastnili orlovského kola a pozvat vás na nadcházející kolo v Rýmařově, které je ještě dost daleko na to, aby závodníci vypilovali formu na jiném materiálu než překližce. Níže se můžete podívat na fotogalerii některých závodních kol.

Hore zdar a Gekonům zvlášť!

[flagallery album=5]

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *